Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از gizmodo، محققان بیماری جذام را در دو گروه مجزا از شامپانزه‌ها در غرب آفریقا پیدا کردند. منشاء این شیوع ناشناخته می‌باشد، اما تصور می‌شود که این بیماری در میان شامپانزه‌ها نادر است. کیمبرلی هاکینگز، محقق مرکز اکولوژی و حفاظت، از دانشگاه اکستر در انگلستان، در این باره گفت: "این اولین تأیید جذام در حیوانات آفریقا است".

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باکتری جذام با حمله به سلول‌ها و ربودن عملکرد آن‌ها به منظور تکثیر زنده می‌ماند. علاوه بر ماهیت خاص خود، علائم پس از عفونت ممکن است سال‌ها تا دو دهه ظاهر نشوند. علائم این بیماری در ابتدا شامل ضایعات یا زخم‌های رنگ پریده است اما با گذشت زمان، عفونت مزمن می‌تواند به تدریج سلول‌های عصبی و چشم را نیز از بین ببرد و منجر به علائمی مانند از دست دادن حس، فلج شدن، کوری و تغییر شکل دائمی اندام‌ها شود. همچنین این بیماری به راحتی قابل انتقال نیست و عفونت از طریق درمان طولانی مدت با آنتی بیوتیک قابل درمان است.

با نگاهی به نمونه‌های بافتی پس از مرگ  یک شامپانزه، محققان شامپانزه‌ای به نام زورا را شناسایی کردند که خون او حاوی آثار باکتری جذام قبل از مرگ او در سال ۲۰۰۹ در اثر حمله پلنگ بود. بررسی‌های بعدی عکس‌های زورا، تغییر شکل پوست را نشان داد که می‌تواند بر اثر جذام ایجاد شده باشد. با این حال نمونه‌های مدفوع ذخیره شده او نشان می‌دهد که عفونت حداقل هفت سال زودتر شروع شده است. در نهایت، این گروه موفق شد چندین مورد دیگر جذام را که از طریق آزمایش در دو گروه دور از شامپانزه‌ها در کشور‌های ساحل عاج و گینه بیسائو تایید شده بود، پیدا کند.

اگرچه مظنون نحوه برخورد این شامپانزه‌ها با جذام انسان است، اما محققان چندان مطمئن نیستند. از نظر ژنتیکی، نشانه‌های یافت شده در هر جامعه شامپانزه با یکدیگر متفاوت بود و به ندرت در افراد یا حتی مخازن شناخته شده حیوانات یافت می‌شود. هیچکدام از جامعه شامپانزه‌ها زمان زیادی را در اطراف انسان‌ها نمی‌گذرانند و این روند انتقال بعید است.

جالب است بدانید که دانشمندان در انگلستان در سال ۲۰۱۶ شواهدی یافتند که سنجاب‌ها نیز می‌توانند به بیماری جذام مبتلا شوند. محققان همچنین از میان ۴۶۷ شامپانزه مشاهده شده در طول سال‌ها در جایی که وودستوک در آن زندگی می‌کند، فقط چهار مورد را شناسایی کرده اند. آن‌ها می‌گویند تحقیقات بیشتری برای درک گسترش و منشاء جذام در بین جمعیت شامپانزه‌های وحشی لازم است.

بیشتربخوانید

شهرک جذامی ها؛ شهرکی که سرپناهی نداردانتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بیماری جذام شامپانزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۱۰۲۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عفونت چشم بلای جان قهرمان کشتی شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، قهرمان سنگین وزن کشتی آزاد جهان و دارنده مدال برنز المپیک، با توجه به این عفونت چشمی، نتوانسته تمرینات مدنظر خود و کادر فنی را انجام دهد و بازگشت صد در صدی زارع به تمرینات منوط به بهبود این بیماری تحت درمان پزشکان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی قادر است بیماری‌های نادر را سال‌ها زودتر شناسایی کند
  • دم گیلاس؛ معجونی شفابخش برای درمان بیماری‌ها
  • تغییر رنگ ادرار، بوی ادرار و ظاهر ادرار نشانه چیست؟
  • دم گیلاس ؛ معجونی شفابخش برای درمان بیماری‌ها
  • دستاورد تازه پزشکی؛ تشخیص آرتروز ۸ سال قبل از ابتلا به این بیماری
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • آزمایش خون ممکن است آرتروز زانو را پیش‌بینی کند
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • هوش مصنوعی رابطه بین روده و آلزایمر را کشف کرد!
  • عفونت چشم بلای جان قهرمان کشتی شد