Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-08@17:25:55 GMT

جذام برای اولین بار در شامپانزه‌ها دیده شد

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۰۰۴۶۶۰

جذام برای اولین بار در شامپانزه‌ها دیده شد

به گزارش همشهری آنلاین، ایسنا  به نقل از آی ای، بیماری جذام(Leprosy) یک بیماری آزار دهنده و دردناک است که تاکنون اغلب در انسان‌ها دیده شده بود. اکنون محققان این بیماری را در شامپانزه‌ها مشاهده کرده‌اند که هشدار برانگیز است.

این خبر توسط مجله Science مخابره شده که به نقل از "فابین لیندرتز" نوشته است: من هرگز تا حالا چنین چیزی را در شامپانزه‌ها ندیده بودم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بیماری در چندین شامپانزه در پارک ملی "کانتانهز" در گینه بیسائو و بیش از هزار مورد دیگر در پارک ملی "تای" در ساحل عاج مشاهده شده است.

بر اساس اعلام این نشریه، این بیماری توسط باکتری "Mycobacterium leprae" ایجاد می‌شود و قبلاً در حیوانات دیگر مانند "آرمادیلوی نُه نواره" در قاره آمریکا و سنجاب‌های قرمز در انگلستان مشاهده شده بود. در این موارد، فرض بر انتقال این بیماری از انسان به حیوان است، زیرا هر دو گونه، ژنوتیپ باکتریایی یکسانی دارند که در زمان شیوع در انسان‌ها در قرون وسطی و در اروپا شناسایی شده است.

شامپانزه‌ها هم تا آخر عمر از یتیم بودن رنج می‌کشند!

با این حال وقتی به شامپانزه‌های تازه آلوده شده نگاه می‌کنیم، دو ژنوتیپ نادر موسوم به "2F" و "4N / O" شناسایی می‌شود. این بدان معنی است که منبع بیماری جذام به احتمال زیاد در محیط طبیعی آنها وجود دارد و انتقال بیماری توسط انسان را منتفی می‌کند.

"لندرتز" توضیح داد: محتمل‌ترین سناریو، وجود یک منبع ناشناخته جذام است.

در این گزارش همچنین به نقل از "جان اسپنسر" ایمونولوژیستی که بیماری جذام را مطالعه می‌کند، آمده است که این بیماری فقط در انسان وجود ندارد، بلکه دارای کنام‌های دیگری است که با آن سازگار شده است.

علاوه بر این، "آن استون" یک متخصص ژنتیک تکاملی در دانشگاه ایالتی "آریزونا" که در این مطالعه دخیل نیست، گفت که اندازه کوچک ژنوم این بیماری و سایر تمایزهای آن، همه نشان دهنده این است که ممکن است در یک منبع دیگر رشد کرده باشد.

وی نتیجه‌گیری کرد: این نشان از این دارد که بیماری در ارگانیسم دیگری زندگی می‌کند. با این وجود، محققان فعلاً در مورد منبع این بیماری گیج مانده‌اند.

جذام یا خوره که با نام "بیماری هانسن" نیز شناخته می‌شود، بیماری مزمنی است که توسط باکتری "مایکوباکتریوم لپره" و "مایکوباکتریوم لپروماتوسیس" ایجاد می‌شود. در ابتدا، عفونت‌های ناشی از این بیماری علائمی ندارند و به مدت پنج تا ۲۰ سال به این صورت باقی می‌مانند. علائم این بیماری شامل گرانولوما دستگاه عصبی پیرامونی، دستگاه تنفسی، پوست و چشم‌ها می‌شود. این علائم ممکن است باعث ناتوانی در حس درد و در نتیجه از دست دادن بخش‌هایی از دست و پا در نتیجه آسیب‌های مکرر شود. احساس ضعف و ضعف چشم نیز ممکن است در بیمار ایجاد شود. دو نوع اصلی این بیماری بر اساس تعداد باکتری‌های موجود در هر نوع تشخیص داده می‌شود: پسی باسیلاری و مالتی باسیلاری.

این بیماری با استفاده از مشاهده رنگ‌آمیزی اسید فاست در بافت برداری پوستی یا از طریق تشخیص دی ان ای فرد با استفاده از واکنش زنجیره‌ای پلیمراز تشخیص داده می‌شود. این بیماری در میان افرادی که در فقر زندگی می‌کنند، شایع‌تر است و عقیده بر این است که از طریق ریز قطره‌های تنفسی به انسان منتقل می‌شود. البته این بیماری از دسته بیماری‌های بسیار عفونی نیست.

بیماری جذام قابل درمان است.  در سال ۲۰۱۲ تعداد ۱۸۹ هزار نفر در جهان به این بیماری مزمن مبتلا بودند و این تعداد در حال حاضر به ۲۳۰ هزار نفر رسیده‌ است. موارد مزمن این بیماری از دهه ۱۹۸۰ که حدود ۵٫۲ میلیون نفر را به خود مبتلا کرده بود کاهش یافته‌ است. اکثر موارد جدید این بیماری در ۱۶ کشور اتفاق می‌افتد و در این میان بیش از نیمی از این مبتلایان از کشور هند هستند. در ۲۰ سال گذشته بیماری جذام ۱۶ میلیون نفر در دنیا درمان شده‌ است.

 هزاران سال است که بشریت با بیماری جذام دست و پنجه نرم می‌کند. نام این بیماری از واژه لاتین "lepra" به معنای «فلس مانند» گرفته شده‌ است، این در حالی است که واژه «بیماری هانسن» از روی نام "گرهارد آرمور هانسن" گرفته شده‌ است. قرنطینه افراد مبتلا در کمپ‌های جذامی‌ها هنوز در کشورهایی مانند هند، چین و آفریقا اتفاق می‌افتد. با این حال، بیشتر این کمپ‌ها بسته شده‌اند.

کد خبر 565730 برچسب‌ها علم

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: علم شامپانزه ها بیماری جذام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۰۰۴۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرفسور بالتازار چگونه دیده شد؟/ نقش جشنواره در افزایش انگیزه

مهدی مجنونی کسمایی از تهیه کنندگان و گوینده‌های رادیو تهران و برگزیده بخش بازیگری در سومین جشنواره مستند رادیویی «پژواک» با اشاره به خلق شخصیت پروفسور بالتازار در برنامه «تهران من» به خبرنگار مهر گفت: تاکنون در دوره های قبلی جشنواره پژواک شرکت نکرده بودم. این دوره از برگزاری جشنواره پژواک به عنوان برگزیده بخش خلق شخصیت، در برنامه «تهران من» با خلق شخصیت پروفسور بالتازار برنده تندیس صدای طلایی و لوح تقدیر شدم.

وی با اشاره به اینکه جشنواره ها موجب افزایش انگیزه برنامه سازان خواهند شد، بیان کرد: جشنواره ها همیشه انگیزه ها را بیشتر می کنند و باعث می شود برنامه ساز احساس کند زحماتش دیده می شود. ضمن اینکه جایگاهی برای شروع دوباره برای فتح مقامی بالاتر خواهد بود.

مجنونی با بیان اینکه خلاقیت و بداهه گویی در بازیگری بسیار حایز اهمیت است، افزود: به نظرم آنچه که در بخش خلق شخصیت برای داوران اهمیت داشت، خلاقیت و بداهه گویی در شخصیت طنز پروفسور بالتازار بود.

برگزیده بخش بازیگری در این دوره از جشنواره در پایان عنوان کرد: خودم این شخصیت (پروفسور بالتازار) را خلق کردم و با آن زندگی می کنم. خوشحالم که پروفسور بالتازار بعد از چند سال که در برنامه های مختلف حضور داشت، در این دوره از جشنواره شنیده و دیده شد. به نظرم پروفسور بالتازار شایستگی اش را داشت. افرادی که در بخش بازیگری و خلق شخصیت هستند خیلی سختی این کار را تحمل می کنند و برگزاری چنین جشنواره‌هایی باعث می‌شود زحمات دوستان در رادیو دیده شود.

کد خبر 6098013 عطیه موذن

دیگر خبرها

  • تصویری دیده نشده از شهید زاهدی در کنار حاج قاسم و شهید کاظمی
  • تلفات سیل در برزیل به ۹۵ نفر رسید
  • ۵ «آخرالزمان» کمتر دیده‌ شدۀ کره‌ای؛ از مِه زامبی‌ساز تا زامبی‌ها در چوسان!
  • مدیریت دیده بانی دریایی کشف پیش دوستانه تشکیل شد
  • خسارت عجیب به روستای امامزاده ابراهیم + فیلم
  • عجیب ترین دکوراسیون خانگی که تا حالا دیده اید! کاملا واقعی است(فیلم)
  • روز جهانی آسم ۱۴۰۳ + تاریخچه، شعار و پوستر World Asthma Day
  • پرفسور بالتازار چگونه دیده شد؟/ نقش جشنواره در افزایش انگیزه
  • بازدید معاونان بنیاد مسکن از منطقه آسیب دیده امامزاده ابراهیم(ع)
  • پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها