Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-08@23:38:55 GMT

چند نفر در کشور مبتلا به جذام هستند ؟

تاریخ انتشار: ۱۰ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۴۵۹۶۴۲

چند نفر در کشور مبتلا به جذام هستند ؟

به گزارش سرویس گوناگون جام نیـوز،  مهشید ناصحی در ارتباط با بیماری جذام اظهار داشت: از سال 1376در تمام استان‌ها و حتی شهرهای ایران به حذف جذام رسیده‌ایم ولی باید توجه داشت موضوع حذف با ریشه‌کنی متفاوت است.وی گفت: تعریف علمی حذف بیماری یعنی اینکه میزان شیوع کمتر از یک در 10 هزار باشد ولی هنوز در ایران سالانه تعداد اندکی به این بیماری مبتلا می‌شوند و در سال 96، 29 مورد جدید از این بیماری در کشور تشخیص داده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رئیس اداره مبارزه با سل و جذام وزارت بهداشت ادامه داد: امروز جذام کاملاً قابل درمان است و سال‌هاست که درمان چند دارویی آن انجام می‌گیرد و دیگر سیاست جدا شدن فرد از خانواده انجام نمی‌گیرد.ناصحی خاطرنشان کرد: البته درمان جذام بستگی به تشخیص آن داشته و اگر زود تشخیص داده شود با معلولیت همراه نیست ولی اگر دیر تشخیص داده شود سبب معلولیت فرد می‌شود و درمان برای خود بیماری جذام بوده و نه اندام‌های از دست رفته، بنابر این تشخیص به موقع حائز اهمیت است.

 

وی تصریح کرد: عامل این بیماری باکتری یا میکروبی است که خیلی کم نسبت به  سایر بیماری‌های عفونی سرایت می‌کند چرا که میکروب آن خارج از سلول بدن از بین می‌رود؛ میکروب سرمادوست است و بیشتر پوست و اعصاب محیطی را فرا می‌گیرد.

 

رئیس اداره مبارزه با سل و جذام با بیان اینکه آغاز این بیماری با لکه‌های پوستی آغاز شده و کمرنگ تر از پوست اطراف است گفت: این بیماری خارش و پوست‌ریزی ندارد و خیلی وقت‌ها فرد این بیماری را احساس نمی‌کند همچنین جذام درمان طولانی و چند ماهه داشته ولی با اولین دوز مصرف دارو دیگر سرایتی نخواهد داشت.

 

ناصحی خاطرنشان کرد: 90 تا 95 درصد جامعه بشری به صورت ذاتی نسبت به این میکروب مصونیت داشته و فقط 5 تا 10 درصد افراد استعداد ژنتیکی دارند که اگر طولانی‌مدت در نزدیکی بیمار باشند، مبتلا خواهند شد.

 

فارس

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: سل جذام گوناگون بیماری جام نیوز وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۵۹۶۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد

یونس عرب مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا با بیان اینکه آمار ابتلا به بیماری تالاسمی در استان‌های شمالی و جنوبی کشور بیشتر است، اطهار کرد: در واقع آمار ابتلا به تالاسمی در استان‌هایی که در مجاورت دریا قرار دارند بیشتر است.

وی ازدواج‌های فامیلی را نیز یکی از عوامل اصلی ابتلا به تالاسمی عنوان کرد و ادامه داد: در استان سیستان و بلوچستان آمار ابتلا بالاست، چون دو فاکتور اصلی وجود دارد یعنی هم در مجاورت دریا قرار گرفته و هم ازدواج‌های فامیلی در این استان آمار بالایی دارد. در واقع این استان با داشتن یک‌هفتم بیماران تالاسمی و جمعیت ۳ هزار و ۷۵۰ بیمار، رکورددار تولد بیماران تالاسمی است.

مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی به استان‌های مازندران، خوزستان، بوشهر و گلستان اشاره کرد و افزود: آمار بیماران تالاسمی در تهران هم کم نیست، در تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی داریم که هم مهاجرت در این آمار دخیل است و هم بخش دیگر آن به ازدواج‌های فامیلی برمی گردد.

عرب گفت: در استان‌های آذربایجان شرقی، اردبیل، آذربایجان غربی، کردستان، همدان، قزوین و یزد کمترین بیمار تالاسمی وجود دارد.

مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی با بیان اینکه کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی دستاورد بزرگی در نظام سلامت کشور است، گفت: هم اکنون در کل سال در حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ نوزاد مبتلا به تالاسمی به دنیا می‌آید که این در حالی است که در سال‌های گذشته این آمار به بیش از هزار نفر می‌رسید، در واقع این دستاورد بزرگی در حوزه سلامت کشور به شمار می‌رود.

یاسر داودیان، رئیس هیئت مدیره بنیاد بیماری‌های نادر ایران نیز به خبرنگار آنا گفت که واردات داروی بیماران تالاسمی با تحریم‌ها به مشکل برخورده است. به همین دلیل داروسازان تلاش کردند دارو‌های بیماران تالاسمی را در داخل کشور تولید کنند و در حال حاضر تعداد زیادی از بیماران تالاسمی که دچار مشکل ژنتیکی خونی هستند از این دارو‌ها استفاده می‌کنند و باید زمان بگذرد تا میزان تاثیر این دارو‌ها مشخص شود.

وی تصریح کرد: امیدوارم از سوی وزارت بهداشت برنامه‌ای اتخاذ شود تا مشکلات بیماران صعب‌العلاج و نادر همانند تالاسمی به زودی مرتفع شود.

 رئیس هیئت مدیره بنیاد بیماری‌های نادر ایران در ادامه با بیان اینکه ۲۷ سال پیش نخستین بیمار تالاسمی در آمریکا شناسایی شد و در حال حاضر، این بیماری شایع‌تر شده است، گفت: با توجه به توان حمایتی دولت و شرایطی که بیماران دارند، انتظار داریم وزارت بهداشت و هر دستگاه مرتبط با بیماران صعب‌العلاج تدبیری بیندیشند تا بیمار به جز درد بیماری، درد دیگری نداشته باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سندرومی که باعث ناباروری مردان می‌شود
  • بهترین راه تشخیص کبد چرب | راه‌های پیشگیری از ابتلا به کبد چرب را بشناسید
  • توصیه‌هایی درباره یک بیماری زنانه
  • خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است
  • چگونه آلزایمر را درمان کنیم؟
  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم
  • ناهنجاری گوژپشتی چگونه تشخیص و درمان می‌شود؟
  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • از پیشگیری آسان تا درمان مشکل
  • دستاورد تازه پزشکی؛ تشخیص آرتروز ۸ سال قبل از ابتلا به این بیماری